Ιστορία

...η ΠρομεταλΜπακλη λειτουργεί στην Ελληνική αγορά Χάλυβα για πάνω από 65 χρόνια. Η εταιρία εξειδικεύεται στον Λευκοσίδηρο και στον Ανοξείδωτο Χάλυβα με τις δύο υπερσύγχρονες μονάδες επεξεργασίας που διαθέτει.
 • 1950

  Από το 1950 η εταιρία λειτουργεί υπό την διοίκηση των αδελφών Αμαρίλιο με αντικείμενο την εμπορία όλων των ειδών μετάλλου. Προς τα τέλη της δεκαετίας, λειτουργώντας πλέον με την επωνυμία Προμετάλ ΑΕ υπό τον Δαυίδ Αμαρίλιο, στην περιοχή του Πειραιά, έχει σαν αντικείμενο την εμπορία σιδήρου μπετού και φύλλων λαμαρίνας και Λευκοσιδήρου.
 • 1967

  Το 1967 την διοίκηση αναλαμβάνει η δεύτερη γενιά ιδιοκτητών και η εταιρία ενισχύει ακόμη περισσότερο την δραστηριότητα της στον Λευκοσίδηρο, όπου τελικά στις αρχές τις δεκαετίας του ΄70 επικεντρώνεται αποκλειστικά σε αυτόν. Καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο σταδιακά να προσφέρει στην τότε δραστηριοποιούμενη Ελληνική Λευκοσιδηρουργία τα κατάλληλα υλικά για τις ανάγκες της και τα περιθώρια να μπορεί αυτή να λειτουργεί περισσότερο ανταγωνιστικά.
 • 1980

  Το 1980, ιδρύεται παράλληλα η μονάδα Ανοξείδωτου Χάλυβα σαν μια ξεχωριστή εταιρία με την επωνυμία Ιωάννης Μπάκλης στην περιοχή του Ταύρου. Αντικείμενο της αρχικά η εμπορία φύλλων και επιμηκών προϊόντων Ανοξείδωτου Χάλυβα, εισάγοντας ένα πρωτοποριακό για την εποχή του προϊόν στην Ελληνική αγορά και συμβάλλοντας στην προσπάθεια βιομηχανοποίησης της οικονομίας.
 • 1990

  Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και οι δύο εταιρίες, με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, ενεργοποιούνται παράλληλα και στην κοπή & επεξεργασία ρολών μετάλλου. Στον τομέα του Λευκοσιδήρου υλοποιώντας μια προχωρημένη για την εποχή της επένδυση σε γραμμή παραγωγής κοπής σε μήκος -CTL- επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην κοπή και επεξεργασία ρολών καθώς και Prime υλικών. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία μπορεί πλέον να προσφέρει στις Ελληνικές βιομηχανίες & βιοτεχνίες Κονσερβοποιίας και Κατασκευής δοχείων Λευκοσιδήρου, καλύτερες δυνατότητες προμήθειας υλικών, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστική τους θέση. Παράλληλα στον τομέα του Ανοξείδωτου Χάλυβα υλοποιείται μια επίσης προηγμένη για την εποχή της επένδυση τριών γραμμών παραγωγής: Κοπής, Σχισίματος και Σατιναρίσματος φύλλων και ρολών αυξάνοντας την ευελιξία και την ποιότητα των διαθέσιμων υλικών προς την εγχώρια αγορά και τους πελάτες της .
 • 1997

  Το 1997 ιδρύεται το υποκατάστημα εμπορίας & διανομής προϊόντων στην Θεσσαλονίκη για να καλύψει αποτελεσματικότερα της ανάγκες της αγοράς της Βόρειας Ελλάδας. Το 2004 το κέντρο διανομής μετεγκαθίσταται αναβαθμιζόμενο στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες αποθήκευσης και διανομής του, προσφέροντας πλέον πολύ υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης στους πελάτες του και καλύπτοντας άμεσα ανάγκες σε όλα τα γειτονικά βαλκάνια.
 • 2000

  Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, καθώς την διοίκηση έχει αναλάβει η τρίτη γενιά ιδιοκτητών, οι δυο μονάδες μετεγκαθίστανται σταδιακά στην Δυτική Αττική όπου τελικά μεταφέρονται τα κεντρικά γραφεία και η έδρα των δύο εταιριών. Παράλληλα ξεκινούν ένα βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα που αποβλέπει στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των δυνατοτήτων επεξεργασίας κοπής και φινιρίσματος, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα αλλά κυρίως σε σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας και της ποικιλίας των διαθέσιμων υλικών. Επενδύοντας σε γραμμές επεγεργασίας τελευταίας τεχνολογίας φημισμένων οίκων όπως LITTEL, FIMI, IMEAS αντίστοιχες με αυτές των χαλυβουργείων, οι δύο εταιρίες ξεχωρίζουν σήμερα σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη για την ποιότητα και τις παραγωγικές δυνατότητες τους. Παράλληλα πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες τους σε αποθήκευση πρώτων υλών και ετοίμων προϊόντων.
 • 2005-2014

  Στην διάρκεια της δεκαετίας 2005-2014 οι δύο εταιρίες αδιαμφισβήτητοι ηγέτες και οι δύο στην Ελληνική αγορά μετάλλων, επεκτείνουν δυναμικά τις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό καλύπτοντας αγορές σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και πέρα από αυτή.
 • 2015

  Το 2015 είναι έτος σταθμός στην πορεία των δύο εταιριών, καθώς αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από μια κοινή εταιρία με επωνυμία ΠρομεταλΜπακλη. Η νέα πλέον εταιρία ισχυρότερη και με συνενωμένες τις δυνάμεις της, θωρακιζόμενη καλύτερα απέναντι στις προκλήσεις των καιρών στοχεύει σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις και πάντα στην ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.
 • 2018

  Το 2018 η διοίκηση της εταιρίας υλοποιώντας τα ευρύτερα αναπτυξιακά σχέδια της, επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στο εξωτερικό, με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και την ανάληψη της διοίκησης της Ισπανικής COMESA SA www.comesa.es και της Πολωνικής TSC Sp, www.tscmetal.pl Οι δύο αυτές εταιρίες είναι δυναμικά κέντρα επεξεργασίας Λευκοσιδήρου που δραστηριοποιούνται η κάθε μια στην ευρύτερη περιοχή της αλλά και εξαγωγικά. Η δημιουργία του ομίλου των εταιριών, η ισχυρή θέληση για ανάπτυξη, μαζί με την συνένωση δυνάμεων και τεχνογνωσίας, αναμένεται να μεγαλώσει την διεθνή παρουσία της εταιρίας και τις εκτός συνόρων επιδόσεις της.
 • 2020

  To 2020 επεκτάθηκαν οι εγκαταστάσεις Μάνδρας. Το έργο αύξησε κατά 3062 τετραγωνικά μέτρα το στεγασμένο εμβαδό των εγκαταστάσεων. Η επέκταση θα στεγάσει τις διευρυμένες δραστηριότητες της εταιρείας προσφέροντας αποθηκευτικούς χώρους που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη μελλοντική λειτουργία της.